Sanayinin görünmeyen kahramanları: Teknik Spreyler

Gelişen sanayi kuruluşlarının sarf malzeme kullanımı, üretim sektörü başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu malzemeler kullanıldıkça bakıma ve korumaya ihtiyaç duyarlar.
Sanayinin görünmeyen kahramanları: Teknik Spreyler

Gelişen sanayi kuruluşlarının sarf malzeme kullanımı, üretim sektörü başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmaktadır. Bu malzemeler kullanıldıkça bakıma ve korumaya ihtiyaç duyarlar. Aksi takdirde teknik arızalar, makina ve malzemelerde aksaklıklara, daha sonra da bozulmalara yol açarlar. Hareketli parçaların hareket etmemesi, makinelerde masraflı bir duruş süresi  yanında pahalı parça ve makine değişimini getirir. Büyük sanayi kuruluşlarında bu durum; hem üretim hem de devamındaki tüm süreçleri olumsuz etkiler.

Bu durumun önüne geçmek için yıllardır üretim, bakım ve koruma alanlarında kullanılan teknik spreyler hem endüstriyel sanayinin her alanında, hem de bireysel ihtiyaçlarda son tüketicilerin kullanması için tasarlanmıştır. Teknik spreyler, ekipman arızasını önlemenin ve uzun ömürlü olmasını sağlamanın en etkili yollarından biridir. Temel anlamda malzemelerin bakım ve onarımını sürekli kılmak; maliyetlerin düşürülmesini sağlar. Aynı zamanda imalat proseslerini iyileştirmek için etkili ve kolay bir yöntem olarak kullanıcı kurum veya kişiler için büyük önem taşımaktadır.  

Teknik spreylerin kalite oranı, üzerinde kullanılan malzemeler açısından oldukça önemlidir. Üretim içeriği açısından kaliteli teknik spreyler, kullanılan alanlardaki malzemelerin uzun ömürlü olmasını sağlarken; düşük kaliteli teknik spreyler, korumanın aksine malzemelere zarar vererek kullanım sürelerini kısaltır. Özellikle büyük sanayi kuruluşları için sistemlerin sürekli ve verimli çalışması, maliyet ve güven açısından hayati derecede önemlidir. Yanlış ürünlerle zarar görme ihtimali olan malzemeler, kullanılan ekipmanlara ciddi zararlar verebilir. Bakım ve onarım süreçlerinde kullanılacak destek ürünlerinin doğru seçilmesi, her açıdan kullanıcı kurum ve kişiler için tüm süreçlerin doğru işlemesini sağlar.

 

Teknik spreylerin kullanım alanları nelerdir?

 

Teknik spreyler, büyük sanayi kuruluşlarının olduğu gibi kişisel ürünlerin de bakımı ve onarımı için kullanılmaya uygundur. Pek çok farklı alana özel olarak üretilen teknik spreyler, niş kullanım alanlarıyla tam olarak hedef performans odaklı ürünlerdir.

Teknik spreyler; yüzey ve pas koruması, temizleme ve yağdan arındırma, yağlama, çözme ve kalıp ayırma, bakım ve koruma alanlarında özel olarak ayrı ürünlere sahiptir. Doğrudan malzemelerin ihtiyaç duyduğu içerikleriyle üstün bakım sağlamak için birebirdir.

 

Promast Teknik Sprey Ürün Serisi

 

Promast Kimya; yapı ve inşaat sektöründeki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Üretim yelpazesine genişleterek sektördeki ihtiyaçlara yönelik çözümlerine her geçen gün yenilerini eklemektedir. Yeni Promast Teknik Spreyler ailesi, kuruluşlara ve son tüketiciye yüksek kaliteyle ihtiyaçlarını çözmek için geliştirilmiştir.

 

Promast Teknik Spreyler;

 

Promast - Silikon Yağlayıcı

Üretim ve bakım için kullanılan çok amaçlı yağlayıcı ve kalıp ayırıcıdır. Parçaları yağlar, sürtünmeyi ve gürültüyü azaltır. Yüksek ısıya dayanıklıdır. Kalıp işlemlerinde plastik, metal ve kauçuk gibi malzemelerin yapışmasını önler. Kapı lastiklerinin çatlamasına engel olur.

 

Promast - Kontak Temizleyici

Elektrik ve elektronik parçaları toz, yağ ve diğer kirlerden temizlemek için kullanılır. Uçucu yapısı sayesinde yüzeyde kalıntı bırakmaz. Nem, pas ve korozyon gibi dış etkileri önleyicidir. Uygulanan yüzeyde derinlemesine temizlik sağlar.

 

Promast - Çok Amaçlı Yağlayıcı

Üretim ve bakım işlemlerinde metal, kauçuk ve elektronik parçaları yağlamak ve korumak için kullanılan bir yağlayıcıdır. Yüzeye iyi nüfuz eder ve neme dayanıklıdır. Pastan dolayı sıkışan parçaları ayırır. Güçlü bir yağ sökücüdür ve temizleyici etkisi vardır. Korozyonu engeller ve metallerin ömrünün uzatır.

 

Promast - Pas Sökücü (MoS2)

Su ve rutubet kaynaklı, pas yüzünden korozyona uğramış metal yüzeylerde kullanılabilen koruyucu spreydir. Neme karşı koruma sağlar. Metal yüzeylerdeki toz ve yağ gibi parçacıkları temizler. Kullanımdan sonra, yüzeyde ince bir film tabakası oluşturur ve paslanmayı geciktirir.

 

Promast - Sıvı Gres

Yağlama özellikli, sürtünmeye ve suya dayanıklı, şeffaf ve akmayan bir spreydir. Yüksek verimli yağlayıcıdır ve korozyonu önler. Ağır iş makinaları, dişli ve zincir sistemlerinde hareketli parçaların yağlanmasında kullanılır. Kullanılan parçaların ömrünü uzatır ve çalışma verimini artırır.

 

Promast - Fren Balata Spreyi

Fren disk ve parçalarının, yağlı ve gresli motor bölümleri gibi parçaların temizlenmesi, bakımı ve onarımı için kullanılır. Katılaşmış yağların çözülmesinde ve temizliğinde, kir çözücü için idealdir. Leke ve iz bırakmaz. Metalleri aşındırmadan sessizce ve sorunsuz çalışmalarını sağlar.